CSS ja kuvankäsittelystä

2.11.2008 - 14:09 / ahokoivu.


Eli siis viime kerralla oli Rami käymässä meillä vieraana, suuret kiitokset siitä! Toivottavasti blogin muokkauksesta jäi jotain mieleen. Blogin kustomointi on tietysti aika hifistelyä, tärkeintä olisi että saatte kaikki blogit käyntiin ja saatte sisältöä niihin. MUISTAKAA KAIKKI LAITTAA MULLE BLOGILINKKINNE niin pääsen seuraamaan blogejanne!

Ramin blogi ja CSS ohjeet löytyvät osoitteesta: http://ramir.sarjakuvablogit.com/

Keskiviikkoon mennessä haluan teiltä kaikilta:
-LINKIT BLOGEIHINNE
-PIIRROKSEN UNELMA BLOGIPOHJASTANNE
Valmistautukaa myös antamaan palautetta sarjakuvablogit.com-sivustosta.

Skannauksesta ja kuvankäsittelystä vielä jotain:

Jos teillä ei ole itsellänne kuvankäsittelyohjelmia, niin skannatkaa silloin kuvanne suoraan nettikokoon eli 72 dpi maksimissaan 600 (tai 700 vielä menee ehkä) pikseliä leveänä. Tämä ei ole suositeltavaa silloin, kun on mahdollista kuvaa muokata, mutta jos sellaista mahdollisuutta ei ole niin skannatkaa näillä asetuksilla! Silloin saatte suoraan oikeankokoista kuvaa. Laatu on varmasti paljon heikompi mitä silloin, jos kuvan skannaisi ensin tulostuskoossa (300 dpi värikuvat, 600 dpi mustavalkoiset) mutta ainakin saatte jotain materiaalia blogeihinne.

Eli siis:
72 dpi
leveys max. 600 pix

Kuvankäsittelyohjelmia löytyy mm. seuraavia:

GIMP
Ilmainen kuvankäsittelyohjelma, en ole valitettavasti saannut itse tätä toimimaan omalla koneellani, mutta olen kuullut muuten tästä pelkkää hyvää. Gimpin voi ladata täältä.

PHOTOSHOP
Photoshop on yksi kalleimmista kuvankäsittelyohjelmista, mutta myös ehdottomasti käytetyin ja monipuolisin. Photoshopista voi ladata ilmaisen kolmenkymmenen päivän testiversion täältä. Photoshopista myydään myös riisutumpaa versiota, photoshop elementsiä, joka on koko versiota paljon edullisempi. Photoshop elementsistä voi ladata testiversion myöskin täältä.

Seuraavalla kerralla keskitytään enemmän blogin sisältöön, käydään läpi omia blogejamme ja pidetään pientä palautetuntia muutenkin. Laittakaa bloginne valmiiksi, keskiviikkona viimeinen tunti bloggailua, sitten päästään tekemään pienlehtiä!

Kategoria: Sarjakuvakeskus 2008.
Tagit: , , , , ,



2 vastausta - “CSS ja kuvankäsittelystä”

  1. Tuukka Kirjoittaa:

    Niin ja jos käyttää windows-konetta, niin kannattaa tsekata myös sellaiset ohjelmat kuin Pixia, IrFanview. VCW VicMan´s Photo Editoria en ole kokeillut, mutta sekin näyttää ihan kelpo softalta.
    Windowsille noita on ihan pirusti, mutta nuo nyt ovat helpoimmat, jo mainittujen ohella.

  2. Samuli Kirjoittaa:

    Jos haluat voin auttaa tuon GIMPin toimintaan saamisen ja käytön kanssa.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus